Nakon uklanjanja crkve Stanivuković pručio: “Banja Luka će podržati izgradnju nove crkve, obnovit ćemo i katedrale i džamije”

radonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković osvrnuo se na uklanjanje nelegalne crkve iz dvorišta Fate Orlović iz Konjević-polja, koja je srušena prije dva dana nakon višegodišnje pravne bitke koju je nana Fata vodila.

Kako je rekao Stanivuković, sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević-Polju, ali prema njegovim riječima, Banja Luka neće.

“Grad Banja Luka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vjernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj”, napisao je Stanivuković na Facebooku.

Dodao je da se svetišta ne diraju nego se čuvaju, obnavljaju i grade.

“S ponosom mogu reći da u Banjoj Luci postoji mjesto za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike. Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili riješenih imovinskopravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banje Luke je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorijenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku sa muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu”, zaključuje Stanivuković.

Prošli članakČović: Kroz dvije izborne jedinice u FBiH birati dva člana Predsjedništva BiH
Sljedeći članakPriča o Batal džamiji: Beogradska Aja Sofija koju je Miloš Obrenović uklonio za vreću dukata