Naložena ekshumacija tijela Muamera Zukorlića

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tijela Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, saznaje novopazarski radio Sto plus.

Tužilaštvo je u ponedjeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu Srbije podnio Zukorlićev sin, Usame.

On je ovoj instituciji predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

“U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tijela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još uvijek nije poznat, ali će biti vrlo brzo”, rečeno je tom radiju u Višem javnom tužilaštvu.

Usame Zukorlić, nasljednik njegovog oca na čelu stranke, rekao je u javnom priopćenju da je jedan laboratorij utvrdio da je Muammar najvjerojatnije bio otrovan teškim metalima, a drugi da je otrovan hranom.

Podsjećamo da je muftija Zukorlić iznenada preminuo 6.novembra prošle godine. Zukorlić je bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja i poslanik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za mjesto vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Kako javlja N1, uzrokom njegove smrti smatra se srčani udar.