Našao se “PRAVI” komentarisat! Vučić istakao da Izetbegovićeva izjava govori više o njemu nego o srpskom narodu!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, najavio je da će u sljedeća 72 sata Srbija postati druga zemlja u Europi i peta na svijetu po stopi cijepljenja protiv koronavirusa.

Srbija je trenutno na 4. mjestu u Europi po stopi imunizacije. Vjerujem da ćemo u sljedeća 72 sata čak biti drugi u Europi, dok ćemo u isto vrijeme možda doseći i peto mjesto na svijetu, ističe Vučić.

Dodao je da trenutno nema gotovo nikakvog cjepiva i da Srbija trenutno prima manje cjepiva od Pfizera nego što je obuhvaćeno bilateralnim sporazumom, izvještavaju srpski mediji. Također je izrazio zabrinutost zbog pojave novog soja koronavirusa.

Uz trenutnu situaciju u vezi s cijepljenjem protiv COVID-19 u Srbiji, komentirao je i jučerašnju izjavu čelnika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na zahtjev novinara.

Nažalost, ta izjava govori više o njemu nego o samom srpskom narodu. Takve tvrdnje nikome ne trebaju. Srbi su dobar narod, kao što je i bošnjači narod, sažeto primjećuje Vučić.

Naime, lider SDA Bakir Izetbegović danas je u brojnim srpskim medijima optužen da je izjavio kako su “Srbi loš narod”. Međutim, vijest koju su prenijeli kao istinitu čak i pojedini probosanski i probošnjački mediji uopšte nije istinita nego je izvučena iz konteksta.