Ne postoje dokazi koji potvrđuju navode optužnice protiv Novalića

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera FBIH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne civilne zaštite, Fikreta Hodžića, direktor srebrne maline, i Jelke Miličević, zamjenica premijera Federacije.

– Još nisam vidila optužnicu, osim dijela u medijima, pa neću špekulirati. Ali iskreno, moram reći da nikada u karijeri nisam imala čistiji slučaj. Već šest mjeseci prikupljamo i provjeravamo dokaze i provodimo istrage s kolegama, istražiteljima, uključujući međunarodne stručnjake.

Ne postoje dokazi koji podupiru optužnicu i apsolutno nema dokaza o pranju novca i prihvaćanju donacija, rekla je Fenuu Vasvija Vidović, glavna odvjetnica Fadila Novalića, u kojoj su i Nikica Grzić, Muhidin Kapo i Nina Karačić.

– S obzirom na to da smo u posljednjih šest mjeseci bili svjedoci medijske harange, koju bih nazvao pretkrivičnim postupkom, naglasio bih da iskreno vjerujem da će bosanskohercegovački sud tom slučaju pristupiti profesionalno i pažljivo razmotriti koliko i kakvih dokaza protiv premijera. , Rekao je Vidović.