NELSON SE SASTAO SA ČOVIĆEM I OČITAO MU LEKCIJU: “Ne smiješ blokirati formiranje Vlade FBiH, reformu integriteta izbora i…”

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson sastao se danas sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i čelnikom bosanskohercegovačkog HDZ-a Draganom Čovićem. Tijekom razgovora, Nelson je rekao da “ne smije biti blokirana formacija vlade Federacije Bosne i Hercegovine, reforma integriteta izbora i funkcije države, koje bi trebale biti nastavljene paralelno”.

“Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja Izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

Naglašeno je da se “ne smije blokirati formiranje vlade Federacije Bosne i Hercegovine, reforma integriteta izbora i funkcije države, koje bi trebale biti nastavljene paralelno”.

Prvi čovjek HDZ-a također je na Twitteru objavio da se sastao s američkim veleposlanikom.

“Sa ambasadorom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduslov za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Evropske komsije”, napisao je Čović.