Nenad Čanak: Dodik će da bježi u Moskvu

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak gostovao je na Face TV.
– Rat je prekinut, ali nije završen. RS nije srpska u smislu da pripada Srbima. RS je entitet oligarhijskih lopova. Sav besmisao rata se vidio u svoj surovosti rata! Koliko je samo krvi proliveno da bi se stvorila RS.

Pozvao sam Šešelja na dvoboj

Kada smo načeli institucije režima Slobodana Miloševića, poslali su me na front u dobrovoljačku jedinicu. Sa Šešeljem se već duže vrijeme ne srećem, jer me njegov tjelohranitelj jednom prilikom napao. Sve može osim što ne može, a što ne može, ne može nikako! Pozvao sam Šešelja na dvoboj. Govorili su mi da sam obrnuti Šešelj. Svi nacionalisti i fašisti vladaju na strahu! Oni uvijek govore “mi” jer se kriju iza čopora. Gdje god su se pojavili čuvari srpstva, tu srpstva nema! Gdje god su srpski nacionalisti, tu Srba nema. Da li ja imam pravo da budem Srbin, a da ne budem pravoslavac?! Po njihovim pravilima, nemam! Svi nacionalisti se žale da je zemlja u kojoj žive mala i da nije dovoljno etnički čista! To je fašizam. To je osnova iz koje se rađa metod, a taj metod je čopor koji rastrgne svakog ko ne zavija u tom čoporu. Napravi se diskurs stvari koje su neupitne i niko ne smije ništa da pita. U Srbiji je stvoren kult patrijarha koji blagosilja ratne zločince. To nije srpstvo, to je zloupotreba vjerskih osjećanja. Pravi se teokratska država Srbija sa kojom crkva nema veze, ali se u Crnoj Gori pravi desant.

Tri prsta, što su postali srpski pozdrav, bili su pozdrav fašista i seljaka! Ko upravlja sadašnjošću – upravlja historijom; ko upravlja historijom – upravlja budućnošću. Srbija danas, kao složena država, ne može da opstane kao unitarna država u kojoj se sve odlučuje u Beogradu. Vučić ne gleda u budućnost, jer ga situacija tjera da gleda u 3. april 2022., kada ima izbore. Vučić razmišlja od izbora do izbora. Novi Sad je postao sigurna kuća za ratne zločince. Duško Kornjača u Novom Sadu živi pod pravim imenom. Sutra će biti 10 godina kako smo prekrečili mural Ratku Mladiću u Novom Sadu uz asistenciju policije.

Prekrečio mural

Uzeo sam četku i prekrečio mural Ratku Mladiću! J*** ja mater i Ratku Mladiću i onome kome je on heroj. Strašna je činjenica da su moj natpis protiv Mladića skinula maloljetna djeca! Ko je toj djeci učitelj mržnje?! Dodik će da bježi u Moskvu jer je to sigurna kuća za korumpirane političare. Ne može trenutna elita ili rukovodstvo jedne zemlje biti oznaka za jedan narod. Zlatno pravilo politike je “najvažnije je pametno izabrati neprijatelja”. Kada podjelite na “mi” i “oni” – dalje je jednostavno. Ratovi su za to idealna stvar! Kako to da sam ja kao Srbin bio i ostao najveći neprijatelj bilo kakvog ekskluzivizma u Srbiji?! Nije u pitanju vjerski i etnički sukob. Kada ne znaju šta da kažu, kažu da je neko izdajnik. Da li zbog patriota ljudi žive bolje ili gore?! Za vrijeme komunista imali smo prava i mogućnosti koje Zapad nije imao – naveo je, između ostalog, Čanak.