Nenad Stevandić: “Inzku je najbolje da ide, jer je cijeli mandat proveo u vrijeđanju Republike Srpske”

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Zastupničkom domu parlamenta BiH, rekao je da bi bilo najbolje da visoki predstavnik Valentin Inzko u BiH napusti svoj položaj bez buke i vrijeđenja Republiku Srpsku.

Dodao je da je Inzko proveo svoj mandat na štetu Republike Srpske samo da bi dobio pljesak iz Sarajeva.

“Kako se bližio njegov kraj u BiH, Inzko je počeo sve više da galami i proziva ​​Republiku Srpsku. Sve to radi već 12 godina, a posebno je ustao u posljednje dvije. Ne treba mu to. Neka ide bez buke”, rekao je Stevandić.

Naglasio je da će Inzko nažalost pamtiti kao visokog predstavnika koji je radio samo u korist Bošnjaka poput i ostalih visokih predstavnika.

“Djelovao je kao da je 51 posto BiH, gdje su Bošnjaci zapravo cijela BiH, a Republika Srpska nije ustavna kategorija Dejtona, što znači da postoji kad nekoga treba vrijeđati”, rekao je Stevandić za Večernje novosti.

Prema njegovim riječima, poruka Inzka da će o sudbini BiH odlučivati relacija Biden-Brisel-Berlin želja je bošnjačke politike koju je još jednom ponovio Inzko, “čisto da se zna za koga je radio sve ove godine”.

Istodobno predsjednik Ujedinjene Srpske, tj. Stevandić izjavio je da je Inzko, “Cijelu svoju misiju proveo je u Sarajevu na štetu Republike Srpske”.