Nenad Stevandić: “Prijetnje sankcijama Dodiku su alibi za mijenjanje statusa RS”

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da su prijetnje međunarodne zajednice sankcijama srpskom članu i predsjedniku Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku samo izgovor za promjenu statusa Republike Srpske.

Čelnik ujedinjene Srpske podsjetio je kako su prošli neki od političara koji su omiljeni sa Zapada i naglasio da bi oporba trebala shvatiti da je neophodno izgraditi jedinstvo u Republici Srpskoj.

Upitan vjeruje li pravosuđu u BiH i postoji li sudski postupak protiv čelnika Ujedinjene Srpske, Stevandić je za N1 rekao da protiv njega nije bilo aktivnog postupka, već navodi i navodi o nepovjerenju da se nekako prestane baviti politikom, što je također tako.
“Svaki Srbin koji se digne na pobunu jednog će dana biti meta ili ratnog zločinca ili zločinca”, rekao je Stevandić.

Komentirajući ostavku Milana Tegeltije, predsjednika Vrhovnog sudbenog i tužiteljskog vijeća, Stevandić je rekao da to nije rasvijetlilo pravosuđe.

“Mislim da se ne držimo principa jednakosti, odnosno Tegeltija je linčovan i osuđen mnogo prije nego što je dao ostavku, a metode koje su korištene u ovoj situaciji bile su kriminalne i ilegalne”, rekao je ujedinjeni čelnik Srpske za N1.

Istaknuo je da ove kriminalne i ilegalne metode odobravaju strani čimbenici i YTD. “Čim pokušate riješiti metodu zločina, nešto drugo što nazovete kaznenim nalogom, stvarate novu zločinačku organizaciju”, rekao je Stevandić.

Stevandić smatra da ako je bilo moguće ilegalno snimati bez kaznenog postupka i stavljati ga u javnost, to znači da je ilegalno prisluškivanje ozakonjeno.

“Svi sada možemo obaviti obavještajni i paraobavještajni posao ili je vrijeme da kažemo da je sve to dopušteno samo u jednom slučaju, ako je meta Srbin, onda nije važno je li kriminalno, ružno, ćelavo, onda je to sve dopušteno”, rekao je.

Primijetio je da obični saborski zastupnici ne mogu narediti sucima i tužiteljima što da rade kao sada.

“Sada je Tegeltiji naloženo uklanjanje iz političkog okruženja. Jasno je da se radi o sporazumu između SDA i nekih stranih čimbenika”, rekao je Stevandić, ističući da je ovo početak događaja protiv Republike Srpske.

Izjavio je da su napadi na Tegeltiju i ranije na Dodika bili samo izgovor te da su bošnjački političari bili dio projekta usmjerenog na ustavni i pravni poredak, dejtonski status i razinu suvereniteta postignutu u Republici Srpskoj, gdje su se uspjeli uskladiti s nekim stranim središtima. pristanak.

To ne znači da ćemo se podrediti i podvrgnuti nekim izdajničkim politikama unutar Republike Srpske. Stevandiću, dostojanstveno ćemo se boriti za europske vrijednosti, tako da čak i ako su krivi bez kaznenog progona i sudskih naloga, ne budu ilegalno prisluškivani kako ne bi bili demonizirani i odbačeni putem medija. Kada je riječ o korupciji, “Dakle, kada se traži antikorupcijska akcija, sve je usmjereno na Republiku Srpsku. Zašto ta pitanja nisu jasna u FBiH?”, Upitao je Stevandić.