“NEOPHODNO RASPOREĐIVANJE MIGRANATA U CIJELOJ ZEMLJI”: Bisera Turković razgovarala s njemačkim ministrom Rothom o migrantskoj krizi

Danas je potpredsjednica Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dr Bisera Turković, razgovarala je telefonom s njemačkim državnim ministrom za europska pitanja Michaelom Rothom.

Državni ministri razgovarali su o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini. Ministrica Turković predstavila je trenutne podatke o broju migranata i trenutnim uvjetima u kojima migranti žive u našoj zemlji, te spomenula uključenost bosanskohercegovačkih vlasti u rješavanje ovog problema.

Ministar Roth rekao je da je Europska unija preuzela određenu odgovornost za migrantsku krizu i da je spremna i dalje pomagati te da je važno da lokalne vlasti pokažu određeni stupanj uključenost u ove procese.

Sugovornici su se složili da postoji potreba za distribucijom migranata širom zemlje i da bi teret migrantske krize trebali snositi svi dijelovi Bosne i Hercegovine. Dodali su da je potrebna hitna akcija za podršku migrantima koji su trenutno u teškoj situaciji.

Tijekom razgovora rečeno je da Njemačka nudi tehničku pomoć Bosni i Hercegovini za rješavanje krize.