Čelni čovjek SDP-a BiH Nermin Nikšić na svom Facebook profilu komentarisao je večeras aktuelnu situaciju u našoj zemlji.

“Državne institucije su u rasulu, zarobili su nas u tehničkim mandatima gdje nezakonito i netransparentno troše milijarde narodnog novca. Kriminal i korupcija otjeraše pošten svijet iz države. Tužilaštvo spava, ali probudit ćemo ga”, napisao je Nikšić.

Dodao je da se vlast “obahatila i žive kao holivudske zvijezde, dok su životni problemi na čekanju”. Većina radnika radi u izrabljivačkim uslovima.

Dodao je da “penzioneri žive siromaštvo”, a zdravstvo doživljava tihu privatizaciju. Socijalna politika je nepravedna i diskriminatorna.

“SDP kao najjača opoziciona partija je dužna ponuditi nadu kroz viziju i sadržaj, šta sa ovom državom u narednih 10 godina. Danas smo krenuli na put za koji sam siguran kako predstavlja proces koji će pod jednu zastavu okupiti sve ljude u ovoj zemlji na sadržaju izgradnje dostojanstvene, tihe, poštene, pravedne, radišne, jedinstvene, zajedničke i evropske države”, naveo je lider SDP-a.

Zaključio je da je stanje neodrživo, da se praznimo kao društvo i građani jasno trebaju alternativu.

“Na nama je da u vremenu pred nama dokažemo da smo spremni preuzeti odgovornost i da istinski zaslužujemo povjerenje građana”, stoji u Nikšićevoj objavi.