Nervoza u HDZ-u: Gospodo nećete se više igrati u Mostaru

Predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara Ivan Zelenika rekao je danas nakon sjednice da se radi o ”igrokazu u režiji BH bloka”.

“Gospodo nećete, s građanima se više nećete igrati, sa mnom se nećete igrati jer ovo nije cirkus. Građanima Grada Mostara ovo zaista ne treba, ako ste se za ovo birali i ako se za ovo borili, i u svoj toj multietničnosti dolazimo u situaciju da svako može biti gradonačelnik osim Hrvata. Kao predsjedniku gradskog vijeća meni to nije jasno”, kazao je Zelenika.

Sjednica Gradskog vijeća Mostar prekinuta je prije drugog kruga izbora mostarskog gradonačelnika, a treći nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za ponedjeljak, 15. veljače, u 16 sati.

Mario Kordić i Zlatko Guzin dobili su najviše glasova za gradonačelnika Mostara, nakon što je ranije održan prvi krug glasanja, danas je trebao biti održan drugi, a po potrebi i treći krug izbora, ali je na samom početku sjednice BH blok (SDP BiH, Naša stanka) zatražio stanku radi konzultacija vezano za njihov prijedlog da se uvede institut “rotirajućeg gradonačelnika”.