Nešić nezadovoljan Dodikovom pomoći od 100 KM narodu, smatra da je, kao Vučić, trebao dati 200

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nezadovoljan je današnjom najavom lidera SNSD-a Milorada Dodika da će mladima, penzionerima i borcima u Republici Srpskoj biti isplaćena jednokratna novčana pomoć od 100 KM.

Kako kaže, narodu u RS-u nije dovoljno da imitira Srbiju, nego je zaslužio da “ličimo na Srbiju koja je svoje građane pomagala jednokratno sa 100 eura”.

“Odlazeći član Predsjedništva Milorad Dodik na ovaj način neuspješno pokušava da zamaskira potpuno odsustvo rezultata u ključnim oblastima za ove kategorije stanovništva u Republici Srpskoj. Kada ga pobjedim u trci za srpskog člana Predsjedništva a politika trećeg puta preuzme odgovornost u Republici Srpskoj garantujem da ćemo suštinski voditi računa o mladima, borcima i penzionerima”, naveo je Nešić.

“Izgradit ćemo 1.000 stanova za četiri godine za mlade bračne parove, borce i višečlane porodice. Prosječna penzija bit će 50 posto prosječne plaće a mjesečna i godišnja boračka naknada bit će veća za 50 posto. I ako ovo ne postignemo za našu RS, neće me narod morati sklanjati jer riječ je riječ i sklonit ću se sam”, poručio je Nešić.

Podsjećamo, Dodik je danas najavio da će mladi, penzioneri i borci u Republici Srpskoj dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM.

“Da se osigura jednokratna podrška, prije svega mladima od 18 do 30 godina u iznosu od 100 KM, a koje treba isplatiti do kraja trećeg kvartala ove godine. Borcima i penzionerima također po 100 KM”, najavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjoj Luci.

Prošli članakPogledajte neuspjeli skok sa Starog mosta Amerikanca kojeg su Mostarci spasili od utapanja
Sljedeći članakŠta Michel donosi iz Brisela, hoće li Plenković preko prijatelja iz EU uspjeti odgoditi izbore u BiH