Nešić posjetio Višegrad: Napadnute osobe nisu povratnici, već stanovnici, reakcija MUP-a RS je za primjer

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić posjetio je Opštinu Višegrad gdje se sastao sa načelnikom Mladenom Đurevićem i predsjednikom Skupštine opštine Srpkom Barancem.

Nešić i Đurević razgovarali su o bezbjednosnoj situaciji, posebno u svjetlu napada na dvoje bošnjačkih povratnika starije životne dobi koji se desio na području ove opštine.

Dodao je da se “nakon više od 20 godina ove osobe ne mogu smatrati povratnicima, već stanovnicima Višegrada, te da se u ovom slučaju radilo o klasičnom razbojništvu koje se neće tolerisati”.

– Ministar Nešić je pohvalio reakciju načelnika Đurevića u upravljanju situacijom i smirivanju tenzija, kao i profesionalizam policije Republike Srpske koji je rezultirao brzim otkrivanjem i hapšenjem osobe koja se sumnjiči da je izvršila ovo djelo, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH, prenosi Srpskainfo.

Naveo je da ova reakcija može biti primjer i drugim policijskim agencijama u BiH, te da kao ministar bezbjednosti očekuje efikasnost policijskih i pravosudnih institucija i brzo otkrivanje počinilaca napada na ljude i imovinu koji se dešavaju i u drugim dijelovima BiH.