Nešto se novo sprema! Hoće li Zlatko Lagumdžija osnovati novu stranku i kakva je uloga SDA?

„SDA već nekoliko godina pokušava slomiti moć ljevice i SDP-a BiH preko bivših članova SDP-a. Glavni igrač ovog plana je bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, koji teško može prihvatiti činjenicu da više nije relevantna osoba u političkom životu Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, piše sarajevski portal Depo.

Nakon neuspjeha plana za slavno ujedinjenje ljevice kroz DF-a i otpadnike SDP-a u Sarajevu i Tuzli, te nakon poraza tih stranaka na lokalnim izborima, Lagumdžija se priprema zajedno sa političkim suflerima iz SDA-a s za povratak na političku scene.

Skupina mladih poduzetnika navodno se priprema za osnivanje nove političke stranke, koja bi se trenutno trebala zvati “Pokreni se”. Međutim, nije potpuno jasno hoće li Lagumdžija uopće biti član ove stranke ili politički mentor iz sjene.

Istodobno se navodno predviđa ujedinjenje Komšićeve Demokratske Fronte i Bijedićevih Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine kao koalicije dviju političkih stranaka na predstojećim izborima.

Uskoro ćemo znati je li to uobičajeno medijsko okretanje poznatoj kuhinji ili se zapravo priprema osnivanje nove političke stranke u Bosni i Hercegovini…