Nevjerovatna izjava: Načelnik Sokoca kaže da ne može biti sankcionisan zbog veličanja zločinca Karadžića?!

Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, izjavio je kako nije počinio nikakvo krivično djelo s ozbirom da je izjavu o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću dao mediju iz druge države?!

Zbog toga Bjelica, valjda, smatra kako ne može krivično odgovarati iako je riječ o državljaninu naše zemlje i načelniku jedne općine u Bosni i Hercegovini.

Iskoristio je Bjelica priliku i prozvao federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka koji je danas protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog veličanja ratnih zločinca koje je, podsjećamo, u našoj zemlji zakonom kažnjivo od 2021. godine.

Bjelica je Isaka nazvao “zavidnom neznalicom”.

– Niti sam počinio bilo kakvo krivično djelo, niti sam ikada u životu sijao mržnju, što se za njega ne može reći. Sve i da jesam to uradio, a nisam, riječ je o mediju iz druge države, a to su prenijeli pojedini portali iz BiH. I da ima krivičnog djela ono je predmet zakonodavstva te države. Isak je očito jutros preskočio trening u teretani, pa nacionalne mišiće bilda na meni dokazujući valjda kako je veliki Bošnjak, rekao je Bjelica u izjavi za Srpskainfo.