Nezadovoljstvo u Čovićevim redovima: Bošnjačka politika predvođena SDA svjesno krenula u blokiranje rada institucija BIH!

Nakon podnošenja nacrta izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koji su predložili hrvatski poslanici u ovom domu, dužnosnici SDA javno su blokirali i usprotivili se vanrednoj sjednici Donjeg doma Parlamenta BiH, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora, udruženja koje je pod potpunom kontrolom Dragana Čovića.

U priopćenju se navodi da, “nakon što je medijski pritisak propao, bosanskohercegovačka politika koju vodi SDA svjesno je počela blokirati rad institucija Bosne i Hercegovine nedolaskom na današnju izvanrednu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”.

Kako navode u HNS-u, “ovaj potez je neskrivena blokada i izazivanje još teže političke krize u Bosni i Hercegovini”.

“Ističemo kako ovakvo ponašanje neće obeshrabriti naše duboko opredjeljenje da sačuvamo integritet institucija i učinimo sve da spasimo legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa”, saopćeno je iz HNS-a.

U saopćenju se zaključuje se da “nastavak sustavne diskriminacije i političke majorizacije odgovara isključivo unitarističkoj bošnjačkoj politici koja nastavlja opstrukcije države i njezinih institucija”.