Nikšić nakon Dodikove prijetnje Bećiroviću: Znam da se Denis nije uplašio, ali…!

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, komentarisao je jučerašnju prijetnju koju je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću uputio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je, podsjećamo, komentarišući Bećirovićev zahtjev Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine poručio da ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći.

Predsjednik SDP-a BiH je u svojoj reakciji rekao da zna kako se Denis nije uplašio takvih riječi, niti mu treba advokat.

“Međutim, ovakva poruka sama po sebi zabrinjava. Naravno da neću nasjesti na provokaciju. Naprotiv, želim podsjetiti Dodika da ministri, zastupnici i drugi dužnosnici SNSD-a bez problema, slobodno šetaju Sarajevom, u kojem su na vlasti stranke Trojke.

Garantujem mu da će tako biti i dalje, jer je ovo Bosna i Hercegovina, zemlja slobodnih, tolerantnih ljudi. Ponosimo se činjenicom da se glavnim gradom cijele Bosne i Hercegovine ljudi kreću slobodno, bez straha.

Siguran sam da je i Banja Luka mnogo tolerantnija od slike ovog grada koju u javnost ovih dana šalju pojedini političari, ali i šačice huligana. Porazno je za jednu politiku da ljudima ne može jamčiti sigurnost. To je zapravo znak nemoći, a ne bilo kakve moći.

Denis Bećirović će, uvjeren sam, ostati nepokoleban i nastaviti da radi najbolje što zna u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Preporučujem i drugim da se bave ostvarivanjem sigurnosti i stabilnosti, te radom za opće dobro, umjesto potpuno beskorisnih izjava koje decenijama, osim što koriste u predizborne svrhe, nemaju nikakvog drugog efekta, niti se njihove uzaludne prijetnje mogu ostvariti.

Podsjećamo, ranije je na Dodikove prijetnje Bećiroviću reagovao i SDP-ov državni parlamentarac Saša Magazinović, koji je poručio da je uskoro u Banjoj Luci…