Niz osuda iz Crne Gore na račun Dodika: “Dodikova inteligencija najveći je protivnik srpskog naroda”

Nakon još jednog mini intervjua za tabloidnu televiziju “Pink”, u emisiji ciljano napravljenoj kako bi se pokušalo osnažiti nekoliko već temeljno razbijenih neistina, lako je zaključiti kako je Dodikova inteligencija najveći protivnik srpskog naroda, saopštili su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na poslednje izjave Milorada Dodika, koji tvrdi da je Dritan Abazović prikriveni nacionalista, dok smatra da je Aleksa Bečić loš prema Srbima.

-Naime, dotični gospodin je, sve su prilike, toliko mudar čovjek da je uspio i sebe da ubijedi da nikad nije kazao da se u Srebrenici desio genocid. Šteta po njega, jer uprkos očitoj želji, ne živimo u petnaestom već dvadeset prvom vijeku pa imamo nešto što se zove internet, a na internetu servis znan kao YouTube, koji je opasan svjedok za sve koji pate od nedostatka doslednosti. A taj nam video servis putem lika i glasa istog Milorada Dodika kaže sledeće: “Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu I to je nesporna pravna činjenica!”. Savršeno dobro zna, kaže Milorad- ističu iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, to nije jedina istina koju bi Dodik danas zamijenio “patriotskim” lažima.

-Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovica, te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Vidimo dakle da Mile ni u ciljanoj amneziji nije baš inovativan. Takve želje za falsifikovanjem prošlosti u cilju abolicije političke sadašnjosti veliki Džordž Orvel je postavio kao jedan od ključnih segmenata legendarnog romana “1984”. Ali Dodiku očito osim inovacije i umijeća fali i talenta da bi se proslavio na tom polju. Od svega ispade da dobri “patriota” Mile ima samo želju da laze, i ništa više-, ocjenjuju Demokrate.

Aleksa Bečić je, smatraju oni, problem samo za lukrativne Srbe, poput Dodika, koji svoje srpstvo mjere u sefovima punim novca.

-Za one “obične” Crnogorce i Srbe, one ljude koji decenijama biju egzistencijalne bitke i kojima je više preko glave lažnih patriota, koji su lukrativnim patriotima koji politiku baziraju na emotivnim prevarama svog naroda tako nebitni, Aleksa Bečić je danas heroj. A heroj je jer u temelju njegove politike stoje istina i otpor prema podanicima, hrabrost da se ne kalkuliše i najvažnije od svega, istinska dobra namjera-, poručuju Demokrate.

Oni su za kraj poručili da sve navedeno “fantastično dobro znaju lukrativci i pripejd i postpejd patrioti, zato im je Aleksa najveći problem.”, piše Slobodna Bosna.