Njemački političar Stefan Schwarz poručio: Ustanite da se borite za Bosnu mirnim sredstvima, konačno im se suprostavite

Stefan Schwar, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, njemački političar i bivši član Bundestaga uputio je važnu poruku stanovnicima BiH preko svog Facebook profila.

“Od Bosanaca često čujem pitanje: Šta treba raditi? Šta da radimo? Dodik, Vučić, Putin, Čović, Izetbegović, Christian Schmidt, Palmer i Eichhorst? Na ovo pitanje odgovorili su Gabriel Escobar i drugi. Ništa? Samo cvilite? Ili – ustanite da se borite za Bosnu. Mirnim sredstvima, uz sve napore! Ne korumpirani. Ne nacionalisti. Ne oligarsi. Ne oni koji ne žele Bosnu u Evropi jer ne žele vladavinu prava. Jer onda bi bili u zatvoru zbog korupcije i kriminala”, naveo je.

Kako ističe, sada je Božić, a onda dolazi Nova godina.

“Vrijeme radi protiv Bosne kada Bosna ne radi ništa. Vrijeme radi za Bosnu i Hercegovinu kada Bosanci nešto urade. Ne žali se, bori se. U ratu je bilo gore i mi smo spasili Bosnu. Bilo je loše, ali Bosna je opstala. Bosna može opstati i danas. Čak i pobijediti. Sloboda umjesto korupcije. Vladavina prava, kraj nepotizma. BiH se može pridružiti EU”, naglasio je Nijemac.

Dodao je da moramo prvo riješiti nekoliko velikih problema, ali da smo riješili mnogo veće probleme.

“FC Bayern ne pobjeđuje (samo) jer ima dobre igrače i trenere. Često pobjeđuje samo zato što vjeruje u sebe. “Mia san mia” je moto u Bayernu. Ja sam Berlinac, rekao je Kennedy u podijeljenom Berlinu. U slobodu i jedinstvo Njemačke tada niko nije vjerovao, samo rijetki. Danas je Njemačka jedinstvena i ponovo slobodna. Bosna je i dalje podijeljena. Nacionalisti, korumpirani koji dijele državu, još uvijek vladaju”, poručio je.

Naglasio je da im se moramo konačno suprostaviti.

“Ponovo uzmite zemlju iz ruku pljačkaša. Vratite slobodu, prava i dostojanstvo. To će biti teško. Za to je potrebna snaga. Ali radi. Ništa nije tako jako kao volja naroda. Ništa ne može zaustaviti tok da teče. Bosance ništa ne može zaustaviti. Kada konačno prestanu da se žale i počnu da se bore za svoju zemlju i svoje dostojanstvo”, zaključio je Schwarz.