Nova afera potresa SPC: Otkrivena SMS prepiska vladike Stefana Šarića sa mladom djevojkom!

Samo razmišljanje o ideji i potrebi fotografisanja polugolih fotografija dokaz je da nemate morala poput vladike, a kamoli da se fotografirate i šaljete djeci. duhovno – rekao je studentu Akademije SPC Marko Žarkov vladici Stefanu Šariću.

Prije dva mjeseca Žarkov je podnio kaznenu prijavu protiv vladike optuživši ga da je nalogodavac dvojici pripadnika srbijanskog MUP-a i jednog civila koji su obavili njegovu otmicu. Žarkov je nakon toga pretučen i prijetilo mu da će završiti “na dnu Dunava”.

Sukob između njih dvojice nastao je kad je student navodno otkrio da je vladika imao aferu sa njegovom djevojkom prije nekoliko godina.

Prema srpskim medijima, on je i duhovnik Nikole Selakovića, glavnog “osoblja” Aleksandra Vučića za Srpsku pravoslavnu crkvu, kao i popularne zvijezde Svetlane – Cece Ražnatović.

Trojica osumnjičenih otmičara u međuvremenu su osuđena – prema sporazumu o priznanju krivnje. Međutim, vladika nije ni optužen da je naredio otmicu ili prisilu. Poseban “začin” po tom pitanju je spomen – droga! Srpski sedmičnik NIN objavio je 17. decembra članak pod naslovom “Kako se čuvaju podobni episkopi: Igre moći”. Izvještava da srbijanska vlada ometa postupak protiv Stefana Šarića, kako bi ga zaštitila: “To nije ljubavna veza i posljedice koje bi na crkvenom sudu snosio vladika, monah, već o planiranoj otpici studenta Marka Žarkova, zato bi slučaj mogao završiti u Strasbourgu.”

– U presudi o izjašnjavanju o krivnji navodi se da su trojica optuženika studenta Žarka prisilila da im daje poruke koje su mu navodno poslane u vezi s prodajom droge, te da je vladika Šarić zbog toga uklonjen iz postupak kao slučaj. Presuda je suprotna onome što je zapisano u policijskoj kaznenoj prijavi i zahtjevu tužitelja za istragu – kaže NIN.

Odvjetnik Božo Prelević, koji je zastupao studenta Žarka, rekao je za NIN “nekoliko nedosljednosti koje prate ovaj pravni postupak”.

– Mislim da je, prije svega, očito da se radi o kaznenom djelu otmice, a ne prisile, zbog čega su i osuđeni. Optuženi policajci Marka Žarkova natjerali su da uđe u Audi i odveli ga protiv njegove volje, što je nedvojbeno utvrđeno. Za osnovni oblik otmice prijeti do 10 godina zatvora, a za ovaj oblik prisile i do pet godina.

Odvjetnik Prelević također navodi da je policijska istraga bila učinkovita: DNK analizom tragova oštećenog telefona i ručnog računala utvrđeno je da potječu od optuženika, koje su također identificirali sigurnosne kamere.

– Utvrđeno je da su tražili poruke koje otkrivaju povezanost Markove djevojke i biskupa Šarića. Cijelo vrijeme, tijekom istrage, tužitelj i policija vezuju poruku za vladiku Šarića i Markovu djevojku – kaže Prelević.

U vezi s odnosom koji je imao s vladikom A.M, Žarkov je u izjavi rekao:

– Pronašao sam dokaze ljubavne afere između njih dvoje. Napisao sam mu poruku da želim razgovarati s njim.

Rekao mi je da sutradan dođem u njegov ured – rekao je Žarkov.

– Pozdravi me vidno ljut i uzrujan, a na vratima mi reče: Gle, brate, zbog onoga što si otkrio, mrak će te pojesti, moram te ubiti.

Mjerodavni tužitelj pozvao je na ispitivanje vladiku Stefana, koji je kao svjedok odbio detaljnije odgovoriti na određena pitanja. Kao razlog je naznačio da ga je “na to obvezala sveta tajna ispovijedi”. Međutim, priznao je da A.M poznaje “otprilike deset godina” i njezinu porodicu.

Žarkov je sada dio te prepiske učinio javnom. Vladika je, tvrdi, imao kodno ime – Aksios (Dostojan). Evo dijela te prepiske:

A.M.: … Gledam te odavde, i da ti kažem Stefane, čin ti jako lijepo stoji. Anđele moj, baš si mi lijep!!!

VLADIKA: … zovem te kad dođem u manastir, ljubim i volim.

A.M: Ja tebe više…

(…)

VLADIKA: … ostavio sam ti pare, da imaš za račune, na šanku, biću s dedom (Irinej Gavrilović – ?) cijeli dan, javljam se uveče.

A.M.: … ti, kad završiš u manastiru, dođi kući, čekam te u stanu; kupiću nam neki ručak, danas si bio prelijep; ljubim te i volim, pa kad dođeš da te izmasiram, imao si naporan dan…