Nova sporna izjava Vulina: Izetbegović nastavlja putem prvog radikalnog islamiste u Europi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je jedini radikalni nacionalista koji može da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu Bakir Izetbegović.

“Glumeći žrtvu na isti način na koji je glumio poslednjih 30 godina, Izetbegović nije zaboravio da za sve optuži Srbe, ali jeste zaboravio da objasni zašto je SDA kao svoj konačni cilj odredila ukidanje Republike Srpske i zašto ni jednom nije kleknuo pred grobovima preko 3.000 poklanih Srba u Podrinju ili masovnoj grobnici Srba iz Sarajeva na Kazanima”, poručuje Vulin i dodaje da je jedini radikalni nacionalizam upravo Izetbegovićev, jer on Srbe zove ‘genocidašima’, prenose Novosti.rs.

“Nijedan srpski političar tako nešto ne bi izgovorio za Bošnjake. Pedeset jednu godinu od kada je Alija Izetbegović objavio Islamsku deklaraciju, njegov sin nastavlja putem prvog radikalnog islamiste u Evropi. Taj put je već doveo do građanskog rata u BiH, a sada od BiH pravi tamnicu naroda”, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Izetbegoviću na njegovu izjavu da Srbija “širi agresivni nacionalizam koji nanosi štetu BiH”.