Dodikovo gostovanje na RTRS-u: Brutalne uvrede na račun Bošnjaka i priznanje da sve radi u dosluhu sa Čovićem!

Uoči sastanka u Beogradu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, Milorad Dodik je kazao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu, te da je Vučić podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.

Gostujući u programu RTRS-a srpski član Predsjedništva BiH, rekao je kako Republika Srpska danas ima odlične odnose sa rukovodstvom Srbije i da se u njih može najviše pouzdat.

Dodik kaže da nema obavezu da bude u Predsjedništvu BiH i da se sastane sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom..

– Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo “e, sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD-a i Njemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik” – rekao je Dodik, prenosi Slobodna Bosna.

Prije nego je počeo priču o Srbiji, Dodik je priznao šta sve radi u dosluhu s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, te kako mu se „Hrvati na tome zahvaljuju“.

Dodik je, lamentirajući nad historijom Bošnjaka pomiješao čak i vijekove, pa je određene događaje koji se odnose na 19. vijek smjestio u 20. vijek. A onda kada je završio svoj monolog počeo je sa brutalnim uvredama na račun Bošnjaka, što možete pogledati u videu…