NOVE INFORMACIJE IZ SREBRENICE: Posljedice bojkota su jasno vidljive, značajno manji odziv glasača!

Na današnjim, ponovljenim izborima u opštini Srebrenica do 16.00 sati glasalo 3.897 birača ili 38,96 odsto upisanih na birački spisak, izjavila je predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Ljiljana Stevanović.

To je za oko 17 odsto manje nego u istom periodu na poništenim izborima održanim 15. novembra prošle godine.

Ona je rekla da izborni proces protiče bez problema i da do sada nije upućena nijedna primjedba na tok glasanja iako su supervizori Centralne izborne komisije i stranački posmatrači na svih 26 biračkih mjesta.

Izbori se ponavljaju i na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu, i to u Živinicama, gdje je prijavljeno 330, te u Gradačcu 105 birača.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta iako su dva kandidata ranije odustala, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

Biračka mjesta u Srebrenici biće otvorena 19.00 sati do kada traje i predizborna tišina.

CIK BiH poništio je rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.