Novi detalji iz policijskih izvora: Poznat motiv ubistva 40-godišnjeg Bosanca u Austriji

Prema informacijama iz policije ljubomora je navodno odigrala ključnu ulogu u smrtonosnom napadu nožem na 40-godišnjeg muškarca u Marchtrenku okrug Wels-Land u petak ujutro.

Nezvanično, motiv ubistva mogla biti ljubomora i navodno je u pitanju ljubav prema istoj ženi.

Četrdesetogodišnji bh. državljanin brutalno je izboden na ulici u Marchtrenku u Gornjoj Austriji u petak ujutro. Unesrećeni je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinitelja brzo je okončana, a uhapšeni su 40-godišnji crnogorski državljanin i 19-godišnji mladić iz Bosne i Hercegovine.

Prema navodima policije, trojica muškaraca su prije zločina možda čak i bili zajedno u automobilu. Na putu do jedne firme dvojica 40-godišnjaka su izašla, a optuženi je navodno iznenada nožem ubo protivnika. Kako je nakon obdukcije za APA rekla glasnogovornica ureda javnog tužioca u Welsu Silke Enzlmüller, muškarac je dobio ukupno pet uboda u predjelu abdomena. Bh. državljanin nije preživio napad te je od posljedica povreda preminuo u bolnici.

Navodni napadač ostat će u zatvoru, a 19-godišnjak je oslobođen optužbi za ubistvo, ali mora ostati u policijskom pritvoru zbog kršenja zakona o strancima.