Novi skandal u bh. fudbalu: Menadžer igraču “kupio”mjesto među Zmajevima

Tema o kojoj se u bh. fudbalskoj javnosti iza kulisa konstantno govori je utjecaj menadžera na sastave igrača i pozive raznih selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nacionalni dres.

Pojedini igrači iz reprezentacije Bosne i Hercegovine pozvani su na reprezentativna okupljanja, unatoč tome što uopće nisu snimali nastupe u svojim klubovima.

N1 TV došla je u posjed prepiske u kojoj se poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će prema prepisci imati priliku igrati na utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, utakmicu odigranu 27. marta ove godine.

Nogometni agent unaprijed je znao kada će i kako će njegov klijent igrati u nacionalnom dresu, a za to je, kaže, nekoga platio u N/FSBIH.

“Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao”, stoji u dijelu prepiske.

Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistninilo. Njegov je klijent zaista odigrao prijateljsku utakmicu protiv Kostarike, što predstavlja solidan dokaz da je barem jedan reprezentativac “kupio” svoje mjesto u reprezentaciji.

Pomniji pogled na prepisku jasno pokazuje da je fudbalski agent bio svjestan i poziva drugih reprezentativaca, koji mu nisu klijenti, što ukazuje na povezanost s fudbalskim čelnicima Bosne i Hercegovine.

Na okupljanju reprezentacije danas je održana i posljednja press konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana. Ivaylo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsjednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima.

Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je kratko odgovorio “Nikako.”

Novi skandal na pomolu je u bh. fudbalu, a ukoliko se pokaže da ovo nije jedini slučaj u kojem je mjesto u reprezentaciji faktički kupljeno bit će to udarac od kojeg se vjera u Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine teško može vratiti.