Sekretar Skuoštine Grada Banjaluke, Igor Šukalo, kaže da NSRS ima svoja pravila. Istaknuo je da su samo vijećnici, gradonačelnici i dio Stanivukovićevog tima mogli ući u NSRS.

Ustavno vijeće Grada Banja Luka počinje danas u 10 sati u maloj sali Parlamenta RS. Međutim, trenutno novinari ne smiju pratiti rad izaslanstva Gradske skupštine, jer se pretpostavlja da Gradska vlada nije obavijestila čelnika Narodne skupštine RS da novinari trebaju raditi njihov posao.

– Iznenađen sam. Prije deset minuta rečeno mi je da novinari nisu mogli pratiti sjednicu. Ne znam što je ovo, ali odmah ću provjeriti. Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je da je to prvi put da novinari nisu mogli pratiti sjednicu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da neće prisustvovati ustavnom Gradskom vijeću ako novinari ne budu mogli pratiti sjednicu, izvijestile su novine Oslobođenje.

– Nije normalno. Sjednica se ne može započeti bez medija. Glavni tajnik NSRS-a bio je vrlo drzak. Njihova je preporuka bila da novinari dođu u Općinsku upravu, a mi da održavamo konferencije nakon svake tačke dnevnog reda. Stanivuković je rekao da smo obećali raditi transparentno i bez medija nije bilo sastanaka.

Rekao je da je njegov medijski tim sinoć primio poruku da je sve spremno za medije za današnju Gradsku konferenciju.