Objavljen snimak iz Predsjedništva Srbije, Vučić i Jeremić se htjeli potući ispred zgrade

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić i rukovodioci te stranke nedavno su otišli u Predsjedničku palaču Srbije kako bi se “obračunali” s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a danas su objavili video zapis incidenta koji je bio na ivici da preraste u tučnjavu.

Opozicijski političari došli su u zgradu Predsjedništva Srbije nakon “poziva” Aleksandra Vučića “da dođu i da ga pokušaju linčovati”.

Nakon što se sukob dogodio prije dva dana, Jeremić je rekao da je otišao kod predsjednika da ga pita “da li je normalan”, jer ga je pozvao na tučnjavu, a Vučić da ga je udario u lice i psovao tom prilikom. Vučićev suradnik Miloš Vučević rekao je da stvari stoje malo drugačije i da su predstavnici Narodne stranke došli s namjerom da izvedu marketinški manevar.

U objavljenom videu čuje se rasprava Vučića i Jeremića, gdje jedni druge pozivaju na borbu.

Vuk Jeremić je prvi rekao Vučiću “hajde izađi ako smiješ, hoćeš li da izađemo”, na šta je Vučić odgovorio “Da izađemo? Hajde. Hoćeš tu ispred da izađemo?”.

Tada je osiguranje reklo predsjedniku Srbije da izlazak prije zgrade ne bi bila dobra ideja, jer se sve snima izravno vani. Vučić se povukao, zbog čega su ga Jeremićevi članovi stranke isprovocirali rekavši mu da se boji, ali Vučić je imao spreman odgovor: “Od tebe se uplašio, djevojčice? Hoćeš ti da me linčuješ djevojčice jedna?”.