OBJAVLJEN ŠOKANTAN IZVJEŠTAJ: KOJA JE ULOGA RUSKIH ŠPIJUNA U BiH?: Spominju se atentati, ciljani napadi, miješanja u izborne procese, ali i…

Precizno su identificirane jedinice GRU-a, zone njihovog djelovanja i načini špijuniranja SAD-a i njihovih saveznika.

Istraživačka služba američkog Kongresa objavila je najnovije istraživanje posvećeno ruskoj Središnjoj obavještajnoj agenciji GRU. Dvadeset stranica prikazalo je kongresmenima rad ove službe od Afganistana do Sjedinjenih Država; Od Europske unije i Balkana do Bliskog Istoka, Azije i Latinske Amerike.

Ruski veleposlanik štiti Milana Tegeltiju

Ruska Federacija u BiH već dugo otvoreno podržava politiku Milorada Dodika, ali zanimljivo je da je ruski veleposlanik u BiH, prema njegovom zasebnom mišljenju, branio predsjednika VSTV-a Milana Tegeltija nakon prošlogodišnjih zasjedanja PIC-a i ove godine. Izvještaji, život.

Na konferencijama koje je organizirao Savezni ured za ovrhu Vlade Ruske Federacije, treba podsjetiti da je Milan Tegeltija boravio u Rusiji 2018. i 2019. godine. FSSP je državno tijelo odgovorno za izvršavanje sudskih naloga, pretragu i prodaju imovine dužnika.

Ravnatelja je imenovao i razriješio predsjednik Vladimir Putin, a trenutačni je direktor general-pukovnik Dmitrij Vasiljevič Aristov.

FSSP je zapravo klasična vojna organizacija koja ima moć izdavanja naloga za uhićenje i protjerivanje, služeći Putinu da “disciplinira” ruske poslovne ljude.

Nestabilan predsjednik VSTV-a

“Roma” se može napisati o izravnim i neizravnim vezama Milorada Dodika i Dragana Čovića s najvažnijim ličnostima ruskog političko-poslovno-obavještajnog izvora, ali ono što je važno jest da javno zalaganje Ruske Federacije za Milana Tegeltiju ne čudi. i naporima da ostane na čelu VSTV-a jer zaslužuje najveće povjerenje kao dio projekata Dodika i Čovića usmjerenih na obaranje i slabljenje BiH. Naravno, ruski veleposlanik podržava rad Tužiteljstva BiH, koje zagovara i štiti vladavinu zakona u BiH.

Slom dvaju stupova moći

U vrijeme kada je OESS objavio izvješće koje sadrži puno kritika VSTV-a i tužiteljstva jer su oni sastavni dio zaštite korupcije – Tužiteljstvo BiH prošle godine nije podnijelo niti jednu optužnicu o korupciji, a za ostale rezultati nisu poboljšani; Tijekom godina izručeni su deseci optužnica, a nisu potvrđene u Tribunalu BiH zbog “neprofesionalnog” rada tužitelja – meta na koju premijer Federacije Milorad Dodik i Dragan Čović pokušavaju prikriti zaštitne znakove zbog brojnih skandala u Republici Srpskoj i Hercegovini.

Apel odvjetnika Vidovića na kaos koji generiraju pripadnici pravosuđa racionalan je pokušaj da se na to stavi profesija: “S obzirom na to da smo u posljednjih šest mjeseci bili svjedoci medijskog uznemiravanja, koje ću nazvati pretkrivičnim ročištem, želim naglasiti da iskreno vjerujem u slučaj i slučaj Hercegovine što profesionalnije te da će tužiteljstvo BiH pažljivo razmotriti koliko i kakvih dokaza zapravo nudi protiv premijera.