Odbijen prijedlog da Ivica Osim dobije ulicu: “Ovo je užas šta radite”

Još prošle godine, tačnije u maju mjesecu, nekoliko dana nakon što je preminuo legendarni Ivica Osim pokrenuta je inicijativa da se Zvornička ulica preminuje u Bulevar Ivice Osime.

Nakon podnesene inicijative FK Željezničar, Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo je jednoglasno usvojilo inicijativu o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima, a na potezu su onda bili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo koji su trebali donijeti konačnu odluku.

Međutim, danas je viječnik u Općinskom vijeću Općini Novo Sarajevo Srđan Srdić objavio kako je prijedlog odbijen od Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS.

“Istovremeno, na današnjoj Sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, aktuelna većina je dodijelila priznanje Plaketa Grada Sarajeva Vincent Tanu! Što se mene lično tiče, od danas više nikad neću učestvovati u odabiru imena, naziva i sve slično tome! Ovo je užas šta radite od Sarajeva”, napisao je Srdić na svojoj Facebook stranici.

Ivica Osim je preminuo 1. maja 2022. godine u 80. godini života.