ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a: Čović se žali da ga Izetbegović vuče za nos

Danas je u Mostaru održana sjednica HDZ-a BiH, a glavna tema bila je provedba Sporazuma o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, potpisanog u Mostaru sa SDA i međunarodnim predstavnicima.

Predsjedništvo HDZ-a BiH razgovaralo je o svim aktivnostima sporazuma o izmjenama i dopunama izbornog zakona Bosne i Hercegovine, potpisanog u Mostaru sa SDA i međunarodnim predstavnicima.

– Radikalni narativ koji koriste predstavnici bošnjačkih stranaka o kojekakvom „razbijanju okova“ i tobožnjim diktaturama „manjine nad većinom“ su grubo kršenje Ustava BiH i narušavanje nacionalnih odnosa između konstitutivnih naroda. Predsjedništvo HDZ-a BiH osuđuje takvu vrstu verbalnog delikta i nasilja, koji ugrožavaju državu Bosnu i Hercegovinu i sve aktivnosti koje slijede na njenom putu prema punopravnom članstvu u EU. Izborni zakon BiH je ključ budućnosti i imperativ za sve političke opcije i ne postoji prostor za odgađanje te vrste razgovora i konačnog dogovora koji jača suverenost europske Bosne i Hercegovine – stoji u saopćenju HDZ-a BiH.