Oglasio se i omiljeni hrvatski portal u BiH: “IPAK UZ PATRIOTE ZEMLJE HERCEGOVE:Naša stranka neće podržati bosansku koaliciju u Hercegovini”

Iz Naše stranke navode da su svojim glasačima obećali da će fokus staviti na njihove probleme – odvoz smeća, bespravnu gradnju, kolektor, zapošljavanje, te da nećemo raditi na principu ‘šta Salem kaže, Ljubo potpisuje’ niti podržavati one koji tako rade već dva desetljeća, prenosi poskok.info

– S ciljem davanja šanse mogućnosti da BH Blok utiče na zaustavljanje takve prakse, aktivno smo sudjelovanju u razmatranju rješenja koje bi uključilo sve političke subjekte i omogućilo dvotrećinsku većinu za usvajanje budžeta. Na žalost, ni za tako nešto nije bilo pune podrške, navode iz Naše stranke.

Dodaju da su im HDZ i SDA ostavili jedinu mogućnost – da ne podržimo njihove kandidate.

– U okolnostima u kojima te stranke nisu bile spremne odustati od svojih ranijih dogovora, Mostaru je neophodna jaka opozicija koja će ukazivati na njihove greške, otkrivati njihove afere i forsirati multietničku perspektivu Mostara. Nama je, kao i ranije, cilj da ponudimo drugačiju viziju, da budemo most između različitosti, vezivno tkivo Mostara, uvijek inzistirajući što je ispravno, jasno navodeći probleme i nudeći rješenja. Naše vijećnice su u potpunosti jedinstvene po ovom pitanju i oko toga smo od početka jasni, poručuju iz Naše stranke.