Oglasio se vlasnik plaže nakon vrijeđanja djevojke: Napravili su snimak kao da ja mrzim muslimane

Dragan Đurović, zakupac plaže Rocky Beach u Baru, oglasio se nakon snimka na kojem sa plaže tjera djevojku u burkiniju. Na pitanje zbog čega to radi, Đurović je odgovorio “jer mrzim muslimane”.

Sada je u izjavi za lokalne medije objasnio kako se na njegovom dijelu plaže bez problema mogu kupati žene u burkiniju, ali da to nije moguće na bazenu (gdje se odvio nemili događaj) iz higijenskih razloga.

– Držim lokal u Mrkojevićima već 22 godine, gdje je 100 posto muslimanska populacija, a 89 posto gostiju su mi muslimani iz dijaspore sa kojima imam izuzetan odnos. Ne držim svinjsko meso da bi gosti bili sigurni šta jedu. Odrastao sam u Baru gdje su tri vjere svetinja i svi dobro znaju moj odnos sa muslimanima. Svaki gost je dobrodošao u hidžabu na mom dijelu plaže Utjeha, ali ne i na bazenima gdje je istaknut pano da nije dozvoljeno kupanje u odjeći zbog higijenskih razloga i otpora mojih gostiju. Izdavalac ležaljki me obavijestio da neki gosti ne žele da prihvate pravila kuće. Kao dobar domaćin, sve sam pokušao da im objasnim, bezuspješno. Predstavio sam se i dozvolio im da me snimaju, ali oni su umjesto moje izjave, isjekli snimak i napravili kao da ja mrzim muslimane, rekao je Đurović.

Istakao je da je prijavio čovjeka koji je objavio snimak na društvenim mrežama.

– Nisam znao da će zloupotrijebiti snimak, ali policija će sve istražiti. Moj odnos prema tri vjere nikad se neće promijeniti dok sam živ. Zanima me čovjek, a ne vjerska pripadnost. Opraštam svima sto su bez ijednog razloga prozivali mene i moju porodicu, kazao je on.