OGLASIO SE VUČIĆ UOČI SUTRAŠNJEG DOLASKA U SARAJEVO: “Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima…”

“Dolazim sutra u Sarajevo, samo na aerodrom. Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima”, potvrdio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

“Nije važno ko je nabavio vakcine, zato što je to važno za zdravlje građana. Mislim da to može da pomogne u Bosni i Hercegovini svim ljekarima, prije svega, koji rade u crvenoj zoni i nekim starijim ljudima. Donosimo sutra 5.000 doza vakcina. Znači, ukupno 10.000 doza “AstraZenecinih” vakcina”, ističe Vučić.

Srbijanski predsjednik rekao je da će stići samo na sarajevski aerodrom i predati vakcine domaćinima Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

“Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više. Jer, kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lijepo je što se svima drugima zahvaljujemo, koji nam nerijetko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi”, poručio je za “Avaz”