Općina će osigurati alternativni smještaj porodicama koje su u požaru u Buća Potoku izgubile dom

Povodom požara koji je uništio nekoliko stambenih zgrada u sarajevskom naselju Buća Potok, oglasio se i gradonačelnik Novog Grada Semir Efendić koji je rekao da će za njih biti obezbijeđen alternativni smještaj.

“Općinski štab civilne zaštite u saradnji s drugim nivoima CZ osigurat će alternativni smještaj za sve te pokrenuti aktivnosti kako bi se u saradnji s kantonalnim i federalnim institucijama u najskorijem periodu obnovili stambeni objekti stradali u požaru”, rekao je on.

Naglašava da u ovom požaru, koji je jutros zahvatio naseljene barake u kojoj živi dvadesetak ljudi, na sreću niko nije ozlijeđen.

Efendić navodi kako se veliki broj građana javlja u službu civilne zaštite sa željom da pomognu u vidu hrane, odjeće i drugih potrepština te im poručuje da će pomoć biti organizirana.

“Informacije o tome gdje se i kada pomoć može dostaviti bit će dostupne u narednim danima nakon što sve porodice budu smještene u alternativni smještaj”, rekao je.

Na mjestu požara danas su bili i ministri Samir Avdić, Adnan Delić, Enver Hadžiahmetović i Naida Hota-Muninović, koja je kazala da će djeci biti osigurane stvari potrebne za školu s obzirom na to da im je sve izgorjelo, a bliži se početak školske godine.