Opet kazna u RS zbog isticanja zastave RBiH s ljiljanima

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su u Oštra Luka, uručenjem prekršajnog naloga sankcionisali jednu osobu zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, preciznije zbog, kako je navedeno, “isticanja ratne zastave BiH”.

– Policijskoj upravi Prijedor jutros oko 6.30 sati prijavljeno je da se na magistralnom putu Sanski Most – Prijedor u mjestu Koprivna kreće kolona vozila i da je na jednom vozilu istaknuta ratna zastava BiH. Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici utvrdili su postojanje elemenata prekršaja Zakona o javnom redu i miru i vozaču S. D. iz Novog Grada (Bosanskog Novog), koji je upravljao vozilom inostranih registarskih oznaka uručili prekršajni nalog.

Policijska uprava Prijedor poziva sve građane da se uzdrže od nepotrebnih provokacija i da svojim ponašanjem ne doprinose izazivanju unemirenosti građana, navodi se u saopćenju.

Iz PU Prijedor su nam potvrdili da je “ratna zastava BiH”, zbog koje je sankcionisan vozač automobila na kojem je bila istaknuta, zapravo zastava RBiH sa ljiljanima.