Oštar udar na ministricu Turković: “To je osoba koja Srbe naziva ‘agresorima’, a Srpsku poredi sa nacističkom Njemačkom”

Narodni poslanik i predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak poslao je oštre poruke ministrici vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseri Turković komentarišući njen poziv predsjedniku Srbije da se ogradi od izjava Aleksandra Vulina koji je izjavio da će se ujedinjenje Srba desiti mirnim putem. On je kazao je da je bilo kakav pokušaj diplomatskog dijaloga sa ministricom Turković gubljenje vremena.

– Više puta se dokazala kao nosilac ekstremističkih i zaostalih politika – poručio je Selak.

Komentarišući ministricu Turković Selak je rekao da se radi o osobi za koju, kako kaže, stravični zločini odreda „El Mudžahid“ i njihovih komandanata predstavljaju „odbranu od najezde zločinaca“.

– To je osoba koja Srbe naziva „agresorima“, a Srpsku poredi sa nacističkom Njemačkom i koja skoro svakim potezom izaziva međunarodne skandale – naveo je Selak.

On kaže da Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin za nju predstavljaju predalek politički, diplomatski i državnički nivo, te da je, prema njegovim riječima, svaki pokušaj dijaloga sa takvom osobom čisto gubljenje vremena.

– Turkovićeva je predstavnik politike kojoj je svrha destrukcija, dizanje tenzija, raspirivanje mržnje i održavanje sna o ukidanju Republike Srpske među ekstremnim i neobrazovanim dijelom glasačkog tijela. Srećom, takve politike je većim dijelom pojelo vrijeme. Takva propaganda je prejeftina i prenaivna za mlade generacije i za nadati se da ćemo u skorije vrijeme među bošnjačkim političkim predstavnicima imati relevantne sagovornike na temu budućnosti, saradnje i razvoja – poručio je Selak.