Oštra reakcija SDA: “Zašto se o koruptivnim radnjama Trojkinih zvaničnika ne oglašava Američka ambasada”

Trojkin direktor JU Dom zdravlja KS Abel Baltić, u decembru prošle godine krivotvorio je ranije potpisan ugovor, brisao njegove članove, kako bi pomogao isplatu novca firmi koja nije dostavila bankovne garancije, a koja se u javnosti povezuje sa SDP-om. Obje verzije ugovora dostupne su medijima, navode iz KO SDA Sarajevo.

-Na audiozapisu koji se pojavio početkom decembra, Aldin Mehić, vozač direktora JU Dom zdravlja KS Abela Baltića, daje instrukcije jednom od kandidata na konkursu za posao vozača u JU Dom zdravlja KS i pojašnjava mu kako “ne zapošljava Bog, ni Allah, već Abel!” Kandidat s tog snimka bio je prvorangirani na listi i danas je zaposlenik JU Dom zdravlja KS.

Kantonalna inspekcija je zbog nepravilnosti u radu JU Dom zdravlja KS izrekla kaznu od 15 hiljada KM. Direktor je ignorisao zahtjeve za servisiranjem aparata za laboratorijsku dijagnostiku, a nalaze pacijentima potpisivali su uposlenici bez potrebnih stručnih kvalifikacija. Tako se Baltić igrao sa životima i zdravljem građana Kantona Sarajevo!

KO SDA Sarajevo pita nosioce vlasti i političkih funkcija, medije i predstavnike međunarodne zajednice: Zašto Predrag Kojović i Nermin Nikšić ovaj put nisu podnijeli krivičnu prijavu protiv osoba sa snimka koji upućuje na političku korupciju? Da li Tužilaštvo i MUP KS provjeravaju vjerodostojnost snimka? Zašto mediji ignorišu snimak, a razgovor u kojem se trguje utjecajem direktora javne ustanove propuštaju nazvati aferom? Zašto se o koruptivnim radnjama Trojkinih zvaničnika ne oglašava Američka ambasada? Postoji li “crna lista” za Abela Baltića?!, poručili su iz SDA.