“Ne treba zaboraviti da je gospodin Dodik nakon izgubljenih izbora za gradonačelnika čak prijetio da će naše sugrađane ostaviti bez grijanja”, rekao je zamjenik potpredsjednika SDS-a.

Zamjenik potpredsjednika SDS-a Milan Radović odgovorio je na riječi lidera SNSD-a Milorada Dodika da je upitna pobjeda Draške Stanivuković u Banja Luci.

Prema Radovićevim riječima, Dodikova izjava da oporba danas živi priču o pobjedi Draška Stanivukoviča pokazuje da “očito nije upoznat s raspoloženjem građana u Banjoj Luci” i negira istinitost Dodikovih tvrdnji da su pobjede SDS-a i PDP-a špekulativne.

Lider SNSD-a kazao je kako su proveli kratku anketu nakon što je direktor UKC-a Vlado Đajić postavljen za predsjednika Gradskog odbora stranke i da je ona pokazala kako je većina građana u Banjoj Luci za SNSD. Iz entitetske opozicije kažu da rezultati posljednjih izbora pobijaju takve tvrdnje.

“Draško Stanivuković je ubjedljivo pobijedio dobivši 55 posto podrške građana Banje Luke ili 51.605 glasova. Kazati još da je ta briljantna pobjeda i ‘spekulativn’ pokazuje da gospodin Dodik pokušava da negira izbornu volju građana Banje Luke i da će nastojati da se osveti usporavajući razvoj grada i realizaciju infrastrukturnih projekata”, rekao je Radović.

Također je spomenuo ranije stavove Milorada Dodika, kao i neke nedavne teme koje su pokrenute u najvećem gradu Republike Srpske, piše Klix.ba.

“Ne treba zaboraviti da je gospodin Dodik nakon izgubljenih izbora za gradonačelnika čak prijetio da će naše sugrađane ostaviti bez grijanja. Iskazivanje tobožnje zabrinutosti za razvoj grada govori nam da predsjednik SNSD-a priznaje samo gradonačelnike iz svoje partije i javno im obećava pomoć Vlade RS iz budžeta koji pripada svim građanima Republike Srpske, dok će gradonačelnicima opozicije nastojati da zakonskim rješenjima umanji budžetske prihode i kazni građane koji su im dali podršku”, rekao je zamjenik potpredsjednika SDS-a.

Prema Radovićevim riječima, ponuda gradonačelniku Banjaluke Stanivukoviću za kohabitaciju ili dogovor samo je predstava za javnost “kako bi se izabrali načelnici u gradskoj upravi ili direktori gradskih preduzeća koji su kadrovi SNSD-a ili njihovih koalicionih partnera”.

“To bi značilo da se ništa nije promijenilo u našem gradu i da SNSD nastavlja da vlada bez obzira na to što su naši sugrađani željeli promjene”, zaključak je Radovića.

Milorad Dodik komentirao je Draška Stanivukovića i njegovo ponašanje, rekavši da je gradska skupština iskorištena i da se ponaša kao “neko povrijeđeno dijete”.

“Ako skupština usvaja budžet, onda se ona pita o tome, gradonačelnik je samo predlagač. Bojimo se da zbog njegove nesposobnosti da nešto učini ne dođe do zastoja u razvoju grada”, rekao je jutros Dodik, na šta su burno reagovali u SDS-u.

Radovič kaže da je licemjerno govoriti o nesposobnosti gradonačelnika nakon samo dva mjeseca rada, dok je svaki njegov prijedlog također blokiran saborskom većinom.

“Očito da je dodatni problem to što je Stanivuković objelodanio i zaustavio određene tendere i poslove koji idu u prilog članovima vladajućeg SNSD-a i njihovih partnera. SDS čvrsto stoji uz našeg koalicionog partnera PDP u gradu Banjaluci i daje maksimalnu podršku gradonačelniku Stanivukoviću za njegov rad”, rekao je Radović.