Otkazana sjednica Parlamenta BiH zbog nedolaska političara iz RS-a

Današnja 23. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz entiteta Republika Srpska, koji su zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili bojkotovati rad institucija BiH.

Ovu informaciju medijima je potvrdio Predrag Kojović (Naša stranka), koji im se obratio nakoj proširene sjednice Kolegija koja je prethodila.

“Upravo je završena proširena sjednica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i donesena je odluka da se današnja sjednica otkaže. Nova će biti zakazana za početak devetog mjeseca. Ustav BiH predviđa ovakve situacije i sadrži cijeli skup odredbi pod nazivom obavezujuće participacije koja bi omogućila održavanje sjednice ukoliko je većina prisutna. Ovo naglašavam jer je odluka Kolegija političkog, a ne poslovničkog karaktera kako bi se dalo vrijeme da se prevaziđu krize koje su izazvale stranke iz RS-a”, rekao je Kojović.

Portal Klix podsjeća da je nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Inzka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.