Ove Grujičić neće moći skinuti: Baneri sa bajramskom čestitkom ponovo postavljeni u Srebrenici

Iako su baneri sa čestikom povodom Kurban bajrama skinuti, jer je načelnik Srebrenice Grujičić naredio skidanje istih, oni su ponovo postavljeni.

Novi baneri postavljeni su na privatnim objektima u Srebrenici, prenosi tuzlanski.ba.

“Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun. Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram?

Naime, njegov izgovor da baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića.

Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj. I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka. Toliko o međuetničkoj toleranciji.

Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekate, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakon, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake. Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeć e?”, saopštio je Medžlis IZ Srebrenice na svom Facebook profilu.