PANIKA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA, NE MOGU DA PRIHVATE PORAZ: Tvrde da su prevareni od bošnjačkih stranaka potpomognutih CIK-om

Oni zahtijevaju poništavanje glasova ili ponovni izbor u područjima u kojima postoje fiktivne prijave.

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine izdao je priopćenje za javnost u kojem se kaže da pokušaj prevare s elementima izborne prijevare ne bi trebao posramiti izborni proces lokalnih izbora u Mostaru.

– Najočitiji primjer fiktivnih promjena adresa stanovanja dogodio se u južnoj gradskoj regiji, gdje su se bošnjačke stranke prijavile za izborni inženjering radi promjene izbornog rezultata. Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zaprimilo je kaznenu prijavu izborne prijevare i pokušaja otkrivanja lažnog ishoda izbornog procesa, a očekujemo i sudjelovanje policijskih agencija – navodi HNS uskoro.

Kako ističu, Hrvatski narodni sabor prikupio je sve dodatne dokumente za slične aktivnosti u drugim gradskim područjima gdje su ljudi pogrešno raseljeni s jednog gradskog područja na drugo.

– I dalje smo jedina institucija i politički subjekt koji je spasio izborni proces, duboko uznemireni unitarnim i radikalnim tvrdnjama bošnjačkih stranaka, iza kojih stoji CIK BiH, s obzirom na to da smo jedina institucija koja želi vratiti demokraciju u Mostar – dodao je.
– Zbog svega navedenog, očekujemo odgovor zbog iskrivljenja istinske izborne volje Mostaraca, dubokog konsenzusa izbornog postupka i GIP-ove izjave, kao i poništavanja glasova ili ponavljanja izbornog postupka.