Pezer nakon finala u Tokiju: Moglo je puno bolje, ponosno sam nosio grb BiH pored srca

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer objavio je na društvenim mrežama da je zadovoljan svojim nastupom u Tokiju nakon nastupa u finalu Olimpijskih igara, gdje je zauzeona 11. mjesto, te da mu je žao što nije ostvario bolji rezultat, iako je bilo prostora za takvo nešto.

26-godišnji Pezer takmičenje u finalu započeo je oko četiri sata iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu, a građani BiH su pred malim ekranima vidjeli ne baš dobro izdanje našeg bacača kugle, koji nakon dva prestupa nije uspio nastaviti borbu za medalju.

U prvoj i drugoj seriji bacanja Pezer je prestupio, u trećoj seriji je bacio daljinu od 20,08 metara, što nije dovoljno za nastavak natjecanja i borbu za medalju, zauzevši 11. mjesto u ukupnom konačnom poretku.

U objavi na društvenim mrežama zahvalio se svima na velikoj podršci i čestitkama zbog plasmana u finale, a dodaje i da je ponosno nosio grb svoje domovine pored srca.

“Od srca hvala svima na neizmjernoj podršci zbog mog plasmana u finale Olimpijskih igara. U samom finalu moglo je puno bolje, ali to je sport. Takmičarski duh ponekad prati sportska sreća, ali nekad ga i zaobiđe. Zadovoljan sam svojim nastupom u Tokiju, bez obzira na to koje mjesto sam zauzeo, ponosno sam pored srca nosio grb svoje domovine”, napisao je Pezer.

Pezerov lični rekord i nakon nastupa na Olimpijskim igrama iznosi 21,48 metara, a do finala je došao hicem od 21,33 metra.