PLENKOVIĆ ODGOVORIO RASPUDIĆU: “Naša politika vezana za BiH neće se promijeniti ni milimetra”!

Nino Raspudić zasputnik Mosta u Hrvatskom saboru pitao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića je li imao bilo kakav kontakt s Marijom Pejčinović Burić, bivšom hrvatskom šeficom diplomatije, a sada glavnom tajnicom Vijeća Europe, te hoće li Hrvatska reagirati na izjave “nižerazrednog birokrata” daje vrijeme da BIH pređe na moderniji sistem koji nije temeljen na kunstitutivnim narodima.

“Što se tiče Pejčinović-Burić i njenih stavova kao glavne tajnice Vijeća Europe, to morate pitati nju”, uzvratio mu je premijer Hrvatske , ističući kako je, dok je bila hrvatska ministrica, provodila politiku Hrvatske koja je više nego jasna kad je riječ o pravima Hrvata i konstitutivnosti hrvatskog naroda. Sve naše diplomatske inicijative koje imamo sa bitnim akterima vezane su za poštivanje prava Hrvata u BiH, rekao je Plenković.

Rekao je da je pozicija Hrvatske jasna i stabilna i da se neće promijeniti ni milimetra.

“Naša je pozicija da je ključno, kapitalno pitanje za koheziju BiH izmijeniti Izborni zakon koji će biti plod dogovora političkih stranka i institucija u BiH, i koji će omogućiti pravedne izbore i legitimnu zastupljenost, osobito kad je riječ o izborima u Federaciji BiH”, istaknuo je premijer Hrvatske.