PO DODIKOVIM UPUTAMA, VIŠKOVIĆ ODGOVORIO NEŠIĆU: “Mjesta u Vladi RS-a za opoziciju nema”

“Opozicija nije u Vladi i neće biti”, kaže Višković.

Premijer RS-a Radovan Višković danas se obratio medijima nakon sjednice Vlade RS-a. Kazao je da u posjetu dolazi predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kazao je da se političke konotacije ne mogu zabraniti, javlja N1.

“Političke konotacije ne možete nikome zabraniti, ali privatizacija EP-a kroz izgradnju objekta je više nego smiješna priča. Kakve to veze ima s HEZ-om Gornja Drina”, kazao je i dodao:

“Većinski kapital u ovom momentu 51 posto je Srbija, 49 RS. Da je 50-50, morali bi ići po Zakonu o javnim nabavkama, zato je iz praktičnih razloga. U toku gradnje do završetka objekta će biti 50-50.”

Višković kaže da je ovo samo jedan od objekata.

“Ovo je samo jedan od objekata koje gradimo u RS-u,nema veze sa privatizacijom. Političke špekulacije će uvijek postojati, ali ovo nema veze sa privatizacijom EP-a RS-a”.

Da li će doći do smanjenja plata u RS-u u budžetu?

“Za sada u RS-u na tu temu apsolutno niti smo razmišljali niti postoji ideja da se smanje plate. Ja mogu razumjeti ljutnju realnog sektora, ali ako bismo išli na smanjenje plata u javnom sektoru, mi bismo išli na smanjenje javne potrošnje, što znači krah privrede.”

Izjave Nešića o tome da je DNS opozicija?

“Onog momenta kada to bude i realizovao, vi znate da opozicija nije u Vladi i neće biti. Do ovog momenta, osim te izjave, ništa drugo se nije desilo. Mjesta u Vladi RS-a za opoziciju nema.”