Pogledajte kako izgleda vožnja na međuentitetskoj liniji na putu Mostar-Nevesinje: U Federaciji nova cesta a u RS-u rupa do rupe!

Režim na čijem je čelu Milorad Dodik već 20 godina sistematski razara istočni dio Republike Srpske, tvrdi nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović. Prema njegovim tvrdnjama, vlasti RS-a se u proteklom periodu prema istočnom dijelu naše zemlje odnose maćehinski, odnosno nastoje u što većoj mjeri eksploatisati prirodne resurse, a da pri tome u taj dio ne ulažu ništa.

– Šuma se sječe nemilosrdno i pretvara u goleti, kopa se rude i ugalj za proizvodnju struje, truje narod, uništavaju rijeke i eko sistem, a zauzvrat ne ulaže se ništa kako bi narod opstao na ovom prostoru, zbog čega su mnogi krajevi gotovo opustjeli jer narod, posebno mladi, bježe glavom bez obzira, napisao je Vukanović u svom blogu, prenosi Oslobođenje.

Kao ilustraciju takve tvrdnje Vukanović navodi izgradnju i obnovu puteva u RS-u. Dok se u sjevernom i zapadnom dijelu RS-a grade magistralne ceste, pa čak i nekoliko stotina kilometara autoputa, istovremeno se na istoku ne popravljaju i ne održavaju ni postojeći putevi.

Da bi dokazao ovu tvrdnju Vukanović je snimio svoju vožnju putem od Mostara do Nevesinja. I dok je dio ove magistralne ceste koji prolazi kroz FBiH vidno obnovljen i pogodan za vožnju, od trenutka kada prođete pored zastave i table na kojoj piše “Dobro došli u Republiku Srpsku”, vožnja postaje avantura, zbog brojnih rupa i nabrzinu postavljenih zakrpa na asfalru.

Video snimak vožnje ovim putem Vukanović je objavio na svom blogu.