Poklonili skupocjeni automobil za gradnju džamije u bošnjačkom džematu Villach u Austriji

Esad-ef Memić, imam u džematu Villach, koji pripada Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji, na svome je Facebook profilu objavio vijest i o vakifu Nagibu Ibraimiju, koji je zajedno sa članovima porodice Ibraimi, među kojima su Ćenan, Hamza i Zulejha, za gradnju džamije u džematu Villach poklonio automobil chevrolet camaro čija je vrijednost više od 50.000 eura, prenosi Faktor.

– Nagib veliki gospodin i gastronom (vlasnik restorana Santa Lucia u Bodensdorfu) je to auto kupio za sina, ali u dogovoru sa porodicom su odlučili da poklone ovo auto sa posebnim dizajnom za gradnju naše džamije. Auto će za džemat u Villachu prodati Mensur Memić, odnosno Auto MM, a cjelokupan iznos će ići inšallah za gradnju naše lijepe džamije. Ako neko želi da kupi ovo auto može se javiti i dati ponudu – napisao je Memić, ističući da imaju samo ovakva dva auta u Austriji.

Dodao je da je porodica Ibraimi plemenita i humana porodica, da su rodom iz Sjeverne Makedonije, etnički Albanci poznati po dobroti i insanijetu.

– Nemirna situacija na Balkanu ih je dovela u lijepu Austriju gdje su sagradili svoj dom. Babo od hadži Nagiba, naš dobri hadžija Ćenan beg, je plemeniti insan, vrli gospodin i čovjek mira i lijepog ahlaka. Uživanje je biti u njegovom društvu i sa njim piti kahvu – naveo je ef. Memić.

Potom je rekao nekoliko riječi o hadži Nagibu.

– Kada sam mu rekao da planiramo graditi džamiju sa kupolama, odmah je rekao, ja dajem 20.000 eura, danas je taj emanet i ispunio i to tri puta više. Molim Svevišnjeg Allaha da Nagiba, Ćenana, Hamzu, Zulejhu i čitavu porodicu Ibraimi, nagradi za njihovo plemenito djelo, dadne im uputu, zdravlje, hair, sreću, bereket i sva dobra inšallah, kao i svim vakifima, graditeljima, dobročiniteljima i njihovim porodicama ako Bog da. Mi nastavljamo ovu čudesnu i lijepu priču – napisao je Memić.