Policajka iz Gradačca nije otkrila lokaciju Nizame Hećimović, ali je bila povezana sa trostrukim ubicom

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas će zvanično pokrenuti disciplinski postupak protiv policijske službenice iz Gradačca Dženane Selimović, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba, povezanost s trostrukim ubicom na određeni način od ranije postoji, ali mu nije otkrila lokaciju na kojoj se nalazila njegova nevjenčana supruga.

Javnosti još uvijek nije zvanično saopćeno na koji način je trostruki ubica Nermin Sulejmanović saznao na kojoj lokaciji se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, a koju je nakon pronalaska brutalno pretukao te na očigled šire javnosti ubio hicem iz pištolja.

Među osumnjičenima koja bi mogla biti odgovorna za otkrivanje lokacije našla se policijska službenica iz Gradačca Dženana Selimović.

Međutim, prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, dosadašnja provedena istraga je pokazala da ova policijska službenica nije otkrila na kojoj lokaciji se nalazila Hećimović, jer s takvom informacijom nije raspolagala.

Detalje o tome na koji način je policijska službenica bila povezana sa Sulejmanovićem, trebalo bi javnosti biti saopćeno uskoro. To je na Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, kao i utvrđivanju kanala posredstvom kojeg je trostruki ubica saznao lokaciju njegove nevjenčane supruge.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz istrage, zasad je jasno da policajka iz Gradačca nije imala nikakvog udjela u zločinu koji je počinjen u petak, zbog čega protiv nje Tužilaštvo TK izvjesno neće pokretati krivični postupak.

S druge strane, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas će protiv policajke pokrenuti disciplinski postupak. Ona se sada sumnjiči i za povezanost sa drugim kriminogenim osobama za što su, navodno, pronađeni dokazi.

Odluku o eventualnoj suspenziji sa radnog mjesta mogao bi donijeti direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.