Porodica Memić najavila nove proteste: “Vidjet ćemo hoće li biti mirni”

Muriz Memić i Arijana Memić, otac i sestra tragično nastradalog mladića Dženana Memića, najavili su nove proteste u Sarajevu.

Oni su se obratili uživo na Facebook grupi “Pravda za Dženana Memića”, gdje su poručili da organizuju nove proteste, ukupno 20. po redu.

“Organizovali smo 19 mirnih protesta do sada, spemamo 20. Vidjet ćemo hoće li biti mirni”, poručio je Muriz Memić.

Arijana i Muriz Memić nisu spominjali datume protesta, ali su kazali da će biti uskoro.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora osumnjičenih u predmetu “Memić”, te je naređeno da svi budu pušteni na slobodu.

Kako je za N1 potvrdio Ermin Gačanović, advokat Hasana Dupovca, pritvor im je zamijenjen mjerom zabrane napuštanja mjesta prebivališta.

“Odbijen je prijedlog Tužilaštva BiH da se produži pritvor osumnjičenim u predmetu Dženan Memić. Oni su već u proceduri da budu otpušteni iz pritvora”, kazao je Gačanović.

Podsjetimo da je Tužilaštvo tražilo da se produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, dok se ne dobije informacija od Državnog suda o nedavno podignutoj optužnici.

Mutap, Ramić, Dupovac, Barić i Ožegović se nepotvrđenom optužnicom terete da su od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizirani kriminal formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine, u Velikoj Aleji na području općine Ilidža, zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.