Porodica zaustavljena u Austriji: Putovali iz Hrvatske za Berlin sa jagnjetom

Pripadnici policije Salcburga imali su krajnje neobičnu intervenciju ovih dana. Naime, njima su zabrinuti građani prijavili da je u jednoj ulici parkiran automobil u kojem se nalazi jagnje!

Policija je došla na lice mjesta i zaista u automobilu njemačkih tablica pronašla jagnje kako sjedi na improvizovanom krevetu od kutije sa dekom i sijenom.

U momentu izlaska policije na teren, vlasnik automobila nije bio prisutna. Policajci su ga sačekali kako utvrdili činjenično stanje.

Naime, ispostavilo se da je riječ o njemačkoj porodici, koja je putovala iz Hrvatske za Berlin. Ovaj 49-godišnji Nijemac je u Hrvatskoj dobio malo jagnje na poklon. Kako je objasnio, ovca ga je odbacila i on ga je, zbog ljubavi prema životinjama, želio da ponese kući gdje je planirao da ga njeguje na svojoj farmi. Inače, tokom transporta životinja je sjedila u sredini između djece i ona su je držala.

Službeni veterinar koji je obaviješten, i zbog nepoštovanja propisa i obaveznog karantina jagnje, koje je nazvano “Chili”, naknadno je prebačeno na potrebne veterinarske preglede i četiri sedmice karantina. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova porodica moći da preuzmu “Chili” nakon isteka karantina i u skladu sa propisima transportuju ga u Berlin.