Poslije niza kritika: Izjava predsjednika SDP-a o njivama i ljudima u BiH objavljena pa uklonjena sa stranice stranke

U izjavi za medije na tradicionalnom novogodišnjem prijemu, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić govorio je o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na dan kada je Narodna skupština RS-a usvojila Zakon o nepokretnoj imovini.

Potom je Nikšić rekao nešto što je jučer bilo problematično, nakon što su mediji, posebno, govorili o pogubnoj politici vlasti Republike Srpske, koja želi imati svoju imovinu, unatoč odlukama najvišeg državnog suda koji se bavi pitanjima poštivanja zakona i Ustava Bosne i Hercegovine.

Na zvaničnoj stranici SDP-a, tada je objavljeno da je Nikšić naglasio da je konačno vijeme da se u BiH pruži šansa kompromisu i dogovoru:

“Pri tom ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u njoj. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima te nesaradnji iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati”.

Danas, tog dijela komentara na stranici SDP-a nema.

Sudeći prema kritikama koje su Nikšiću upućene nakon ovakve izjave, jasno je i zašto bi ona u jednom dijelu bila izbrisana.

Prošli članakZakon o državnoj imovini u NSRS je nastavak antidržavne politike, odsutno poznavanje geopolitičkih dinamika
Sljedeći članakDodik prije 10 godina objavio dokument: Njegovi se potezi i izjave ismijavaju, a on krči put ka samostalnosti RS-a